مقایسه بهترین نرم افزارهای حسابداری شرکتی و فروشگاهی

به طور کلی آشنایی و مقایسه بهترین نرم افزارهای حسابداری می تواند به شما کمک کند تا برای حسابداری یک مجموعه بتوانید از بهترین نوع نرم افزار استفاده کرده و کلیه امورات مالی و گزارش های لازم را با دقت، حساسیت و سرعت بیشتری انجام دهید.  به طور کلی چالش های شغل حسابداری وجود دارد، محاسبه و ثبت کلیه اطلاعات مالی و هزینه های ورودی خروجی است. پیشرفت تکنولوژی و حجم بالای کارهای حسابداری باعث شده تا نرم افزارهای متعددی برای حسابداری رو کار بیایند. در واقع هر یک از این برنامه ها دارای امکانات و ویژگی های خاصی هستند. به طور مثال بهترین نرم افزار برای حسابداری فروشگاه با بهترین نرم افزار برای حسابداری شرکتی متفاوت است. به همین خاطر نیز گفته می شود که مقایسه بهترین نرم افزارهای حسابداری اهمیت ویژه ای داشته و بایستی به آن توجه شود.

 در واقع استفاده از نرم افزارهای کاربردی و استاندارد حسابداری کمک می کند تا دقت کار حسابداری تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کرده و از طرفی نیز میزان خطای انسانی به طور کامل صفر شود. البته که این موارد تنها مزیت استفاده از نرم افزارهای حسابداری نیست. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کامل به بررسی و مقایسه نرم افزارهای شرکتی و فروشگاهی بپردازیم.

بهترین نرم افزار حسابداری رایگان

پیش ‌از مقایسه‌ بهترین نرم ‌افزارهای حسابداری بهتر است تا در مورد بهترین نرم ‌افزار حسابداری رایگان توضیح دهیم. در وهله اول لازم است بیان کنیم که نرم‌ افزار حسابداری رایگان دارای بخش‌ های مختلفی بوده و تا حدودی می ‌تواند برای حسابداری گزینه مناسبی باشد. اما اگر یک مجموعه به حسابداری تخصصی ‌تر و حرفه‌ای ‌تر نیاز دارد، لازم است تا  برای امکان استفاده از قابلیت های گسترده نرم ‌افزارهای حسابداری، بابت آن‌ها هزینه‌ هایی را پرداخت کند. اما اگر یک کسب ‌و کار نیاز چندانی به نرم ‌افزارهای حرفه‌ای نداشته باشد، امکان استفاده از برنامه ‌های رایگان حسابداری برای او ممکن است.اما اگر شما به عنوان به دنبال موقعیت های استخدام مدرس حسابداری یا مدیر حسابداری و مالی هستید بهتر است با بهترین نرم افزار ها حسابداری رایگان و غیر رایگان در هر زمینه آشنایی داشته باشید.

در حال ‌حاضر نرم ‌افزارهای رایگان متعددی برای کارهای حسابداری وجود دارد که هر یک دارای مزایا و معایب مختص به خود بوده و از ویژگی ‌هایی برخوردار هستند. اگر شما نیز قصد دارید از نرم‌افزار رایگان استفاده کنید بهتر است با چند مورد از بهترین برنامه ‌ها آشنا شده و در مورد آن‌ها اطلاعاتی را بدست آورید. به ‌طورکلی بهترین نرم‌ افزارهای مهم حسابداری که به‌ صورت رایگان ارائه می ‌شوند عبارتند از:

 نرم ‌افزار حسابداری فرداد

 نرم‌افزاری حسابداری فرداد جزء نرم‌افزارهای رایگان بوده که می‌تواند برای کسب ‌و کارها یه نوپا گزینه بسیار مناسبی باشد. این برنامه دارای امکانات متعددی بود که از جمله آن‌ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       امکان ثبت ۱۵۰ عدد سند به شکل رایگان
  •       امکان انتقال اسناد و مدارک میان دو پایگاه داده
  •       تعریف نامحدود انبار و کالا
  •       امکان تهیه گزارشات مختلف حسابداری
  •       امکان ویرایش اسناد پس ‌از صادر کردن آن‌ ها
  •       تعریف کد تفصیلی شناور
  •       امکان تعریف و سال ‌های مالی به‌ صورت مجزا
  •       تعریف تمرین لیست قیمت نرم ‌افزار

نرم افزار حسابداری زروان

 از جمله دیگر بهترین نرم‌ افزار های حسابداری رایگان می توان به نرم‌افزار زروان اشاره کرد که دارای پشتیبانی رایگان و همیشگی است. درخصوص مقایسه نرم‌ افزارهای حسابداری بایستی گفت که این نرم ‌افزار هیچ‌گونه محدودیتی برای کاربران نداشته و به ‌صورت کاملاً رایگان ارائه ‌شده است. مهم‌ترین امکانات این نرم ‌افزار عبارتند از:

  •       داشتن ماژول های مالی
  •       ماژول های انبار و فروش و خزانه ‌داری
  •       امکان آپدیت ماهیانه برنامه به شکل رایگان
  •       پشتیبانی همیشگی و به ‌صورت رایگان

نرم‌افزار حسابداری آرین سیستم

این نرم‌افزار هم دارای نسخه رایگان و هم دارای نسخه پولی است. نسخه رایگان برنامه حسابداری آرین سیستم  می‌تواند برای نیاز کسب ‌و کارهای نوپا را تا حدودی رفع کند. در این نرم‌افزار امکانات بسیار کاربردی خوب  کاربردی رایگانی وجود دارد که عبارتند از:

  •       برخورداری از ماژول ها و سیستم های یکپارچه مالی برای دریافت و پرداخت
  •       قابلیت وارد کردن اطلاعات به شکل نامحدود برای ثبت کالا و اطلاعات پایه ‌ای
  •       امکان محاسبه مالیات بر ارزش افزوده تولید و پرداخت
  •       به حداقل رساندن خطاهای انتقال ارقام یا ثبت ناصحیح معاملات
  •       قابلیت ادغام با سایر سیستم ‌ها همانند سیستم‌ های بانک ‌داری آنلاین و ثبت الکترونیک

 نرم ‌افزار حسابداری کاکتوس

از جمله دیگر بهترین نرم ‌افزارهای حسابداری رایگان می ‌توان به نرم‌افزار کاکتوس اشاره کرد که با وجود داشتن و محدودیت‌های بازهم می‌تواند با امکانات کاربردی نیاز کسب ‌و کارهای نوپا را برای حسابداری رفع کند. مهم‌ترین امکانات این برنامه شامل موارد زیر می‌شود:

  •       امکان ساخت گزارش با فرمول‌ های مطابق نیاز کاربران
  •       قابلیت مشاهده ارتباط میان سرفصل‌ ها با دیگر سیستم‌ ها
  •       امکان تهیه گزارش به شکل ‌های مختلف

نرم‌افزار حسابداری هلو

هلو یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین نرم‌افزار حسابداری در کشور بود که برای شرکت‌های نوپا و کوچک بسیار کاربردی است.  اگر شما به‌ عنوان کارمند در قسمت مالی یک مجموعه به فعالیت مشغول هستید، این برنامه می ‌تواند نیاز شما را به‌خوبی رفع کند. البته که در نرم ‌افزار حسابداری هلو سطوح متعددی برای سطح دانش و مختلف وجود دارد و این برنامه هم روی گوشی‌های هوشمند و هم روی رایانه ‌های شخصی قابل اجرا می ‌باشد.

می‌توان گفت که نرم ‌افزارهای حسابداری رایگان بسیار زیادی وجود دارد که ما در این بخش و ۵ مورد از بهترین آن‌ها اشاره کردیم و شما می‌توانید با بررسی‌های دقیق‌تر از هر یک از آن‌ ها، نرم افزار متناسب با کسب ‌و کار خود برای حسابداری استفاده کنید.

مقایسه ویژگی های نرم افزار های حسابداری شرکتی و فروشگاهی

در خصوص تفاوت های بهترین نرم افزارهای حسابداری لازم است تا به بررسی ویژگی های نرم افزارهای حسابداری شرکتی و فروشگاه بپردازیم. چرا که نرم افزارهای مناسب حسابداری شرکتی و فروشگاهی هر یک دارای ویژگی های منحصر به فردی بوده و از جهات مختلفی با یک دیگر تفاوت دارند. به منظور بررسی مقایسه بهترین نرم افزارهای حسابداری بهتر است تا به صورت مجزا به بررسی ویژگی های هر یک بپردازیم. سپس در یک جدول به صورت کامل و جامع به مقایسه ویژگی هر یک می پردازیم.

ویژگی های نرم افزارهای حسابداری شرکتی

نرم افزارهای حسابداری شرکتی انواع مختلفی داشته و به صورت اختصاصی برای شرکت های بزرگ و کوچک طراحی شده اند. رایج ترین ویژگی های این نوع نرم افزارها عبارتند از:

  •       پیچیدگی بیشتر

 نرم‌افزارهای حسابداری شرکتی به دلیل تنوع فعالیت‌ های یک شرکت، از جمله تولید، خدمات، بازرگانی و …، دارای ساختار پیچیده ‌تری هستند.

  •       گزارش ‌دهی جامع

 این نرم ‌افزار ها قابلیت تولید انواع گزارش‌های مالی، مدیریتی و تحلیلی را دارند که به مدیران کمک می ‌کند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

  •       مدیریت هزینه ‌ها

 نرم‌افزارهای شرکتی امکان مدیریت دقیق هزینه ‌ها، از جمله هزینه‌ های تولید، اداری، فروش و بازاریابی را فراهم می ‌کنند.

  •       مدیریت پروژه ‌ها

 برخی از این نرم ‌افزارها قابلیت مدیریت پروژه ‌ها و تخصیص هزینه‌ها به پروژه‌ های مختلف را دارند.

  •       یکپارچگی با سایر سیستم ‌ها

 این نرم ‌افزارها معمولاً قابلیت یکپارچگی با سایر سیستم‌های سازمانی مانند سیستم‌های منابع انسانی، CRM و ERP را دارند.

ویژگی های نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی

نرم افزارهای فروشگاه نیز شامل انواع متعددی هستند که مهم ترین ویژگی های آن عبارتند از:

  •       سادگی و کاربری آسان

 نرم‌افزارهای فروشگاهی به دلیل سادگی عملیات فروش، دارای رابط کاربری ساده‌تر و کاربری آسان‌تری هستند.

  •       مدیریت موجودی

 این نرم‌افزارها امکان مدیریت دقیق موجودی کالاها، کنترل انبار و ثبت ورود و خروج کالاها را فراهم می‌کنند.

  •       ثبت فروش

 ثبت سریع و آسان فروش‌ها، صدور فاکتور و محاسبه مالیات از ویژگی‌های اصلی این نرم‌افزارها است.

  •       مدیریت مشتریان

 برخی از نرم‌افزارهای فروشگاهی قابلیت مدیریت اطلاعات مشتریان، ثبت تاریخچه خرید و ارائه تخفیفات ویژه را دارند.

  •       گزارش ‌دهی فروش

 این نرم‌افزارها گزارش‌های فروش روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه را ارائه می‌دهند که به تحلیل عملکرد فروش کمک می ‌کنند.

ویژگی ها نرم افزار حسابداری شرکتی نرم افزار حسابداری فروشگاهی
پیچیدگی بالا پایین
گزارش دهی جامع تحلیلی ساده و تمرکز روی فروش
مدیریت هزینه ها دقیق و کامل دارای محدودیت به هزینه های خرید کالا
مدیریت موجودی امکانپذیر مهم
ثبت فروش امکانپذیر مهم
مدیریت مشتریان امکانپذیر مهم
یکپارچگی با دیگر سیستم ها بالا پایین

 

مقایسه مزایا و معایب نرم افزارهای کاربردی فروشگاهی و شرکتی

بدون شک هر یک از نرم افزارهای حسابداری شرکتی و فروشگاه دارای مزایا و معایبی هستند. در نتیجه در خصوص مقایسه بهترین نرم افزارهای حسابداری لازم است تا مزایا و معایب هر یک را مورد بررسی قرار دهیم.

مزایا و معایب نرم‌ افزار حسابداری فروشگاهی

در نرم‌افزارهای حسابداری فروشگاهی مزایای متعددی وجود دارد که مهم‌ترین آن ‌ها عبارتند از:

  •       این نرم‌ افزار ها دارای رابط کاربری بسیار ساده ‌ای بوده و امکان یادگیری و کاربران در سریع‌ترین زمان ممکن توسط افراد ممکن است.
  •       کلیه عملیات مرتبط با فروش همانند ثبت، فروش، سود فاکتور مدیریت موجودی ها به شکل بهینه در نرم ‌افزارهای فروشگاهی طراحی ‌شده است.
  •       گزارش‌های فروش روزانه، هفتگی و ماهانه دارای قابل دسترسی بالایی بود که باعث شده تا تحلیل عملکرد فروش نیز بهتر پیش برود.
  •       از جمله دیگر مزایای نرم‌ افزار حسابداری فروشگاهی می ‌توان به امکان کنترل دقیق و موجودی کالاها و جلوگیری از کمبود یا مازاد کالاها و همچنین کاهش هزینه‌ها وی انبارداری اشاره کرد.
  •       نرم ‌افزارهای فروشگاهی نسبت ‌به مدل‌ های شرکتی دارای قیمت مناسب ‌تری هستند.

 اما معایب این نرم ‌افزارها عبارتند از:

  1.     به ‌دلیل این ‌که تمرکز روی عملیات فروش وجود دارد، قابلیت‌های دیگری در این نرم‌ افزار همانند مدیریت هزینه و حقوق و محدود است.
  2.     این نرم ‌افزار حسابداری شرکتی از قابلیت یکپارچگی با دیگر سیستم ‌ها  برخوردار نیستند.
  3.     در اکثر اوقات این نرم ‌افزارها برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط قابل ‌استفاده بوده و نمی‌توان برای شرکت‌های بزرگ از آن‌ها استفاده کرد.

مزایا و معایب نرم‌ افزارهای حسابداری شرکتی

  •       در خصوص بررسی تفاوت بهترین نرم‌افزارهای فروشگاهی و شرکتی بایستی بگوییم که مزایای نرم ‌افزارهای شرکتی حسابداری عبارتند از:
  •       این نرم ‌افزارها دارای قابلیت‌های بسیار متنوعی برای مدیریت تمامی بخش ‌های مالی یک شرکت همانند حسابداری مالیات، حقوق و دستمزد و بودجه‌ بندی هستند.
  •       از جمله مزایای این نرم‌افزار می‌توان به قابلیت ثبت انواع گزارش‌های مالی مدیریتی و تحلیلی اشاره کرد که به تصمیم ‌گیری بهتر مدیران کمک بسزایی می‌ کند.
  •       در این نرم‌افزارها قابلیت یکپارچه ‌سازی با دیگر سیستم‌های سازمانی وجود دارد.
  •       از نرم‌افزار حسابداری شرکتی بیشتر برای شرکت ‌ها و کسب ‌و کارهای گسترده و بزرگ استفاده می ‌شود.

 اما معایب نرم‌افزارهای حسابداری شرکتی عبارتند از:

  1.     به ‌دلیل داشتن قابلیت‌های متنوع و گسترده کار با آن‌ها تا حدودی پیچیده بوده و یادگیری و این نرم ‌افزارها به زمان بیشتری نیاز دارد.
  2.     به ‌منظور استفاده بهینه از نرم‌ افزارهای شرکتی لازم است تا فرد دانش تخصصی حسابداری و مالی بالایی داشته باشد.
  3.     برخی از قابلیت‌های این نرم ‌افزار ممکن است برای کارهای کوچک و متوسط ضروری نداشته و تنها هزینه شما را متحمل پرداخت هزینه اضافی کند.

 در جدول زیر نیز می‌توانید به‌ صورت خلاصه معایب و مزایای هر یک از نرم ‌افزارهای شرکتی و فروشگاهی را مشاهده کنید.

مزایا و معایب نرم افزار فروشگاهی حسابداری نرم افزار شرکتی حسابداری
مزایا سادگی و کاربری آسان قابلیت‌های جامع و گسترده
تمرکز بر فروش و مدیریت موجودی یکپارچگی با سایر سیستم‌ها
گزارش ‌دهی سریع فروش گزارش ‌دهی تحلیلی و مدیریتی
قیمت مناسب مناسب برای کسب ‌و کارهای بزرگ و پیچیده
معایب قابلیت ‌های محدود پیچیدگی و هزینه بالا
نیاز به تخصص عدم یکپارچگی با سایر سیستم‌ ها
مناسب برای کسب ‌و کارهای کوچک و متوسط ممکن است برخی قابلیت‌ها مورد استفاده قرار نگیرد.

 

بهترین نرم افزار حسابداری فروشگاهی

پس از مقایسه‌ بهترین نرم ‌افزارهای حسابداری لازم است تا با بهترین و جدیدترین نرم ‌افزارهای حسابداری فروشگاهی آشنا شوید. در واقع نرم‌ افزارهای حسابداری فروشگاهی که در بخش فروش استفاده ‌شده و می‌توان با استفاده از آن‌ها یک اتوماسیون فروشگاهی آنلاین با کاربری بسیار راحت را ایجاد کرد. با کمک این  نرم‌ افزارها به تهیه گزارش‌های مالی نظیر سر و صورت سود و زیان و ترازنامه به‌ صورت دقیق‌ تری تهیه شده و به رشد کسب ‌و کارها نیز کمک بسزایی می ‌کند. در حال‌ حاضر نرم‌افزارهای زیادی برای حسابداری فروشگاهی روی کار آمده که هر یک دارای قابلیت‌ها و امکانات متعددی هستند. از جمله این نرم‌افزارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       نرم افزار حسابداری پرنس
  •       نرم ‌افزار فروشگاهی هلو
  •       نرم ‌افزار حسابداری محک
  •       نرم ‌افزار حسابداری فروشگاهی دشت
  •       نرم‌ افزار حسابداری پارسیان
  •       نرم ‌افزار فروشگاهی پارمیس
  •       نرم ‌افزار گیلاس
  •       نرم ‌افزار فانوس
  •       نرم ‌افزار حسابداری فروشگاهی رافع

 در واقع تمامی این نرم ‌افزارها دارای رابط کاربری بسیار راحتی بوده و به صرفه‌ جویی در زمان برای حسابداری و تهیه گزارش‌های مالی کمک بسزایی می ‌کنند. همچنین شما با استفاده از این نرم‌ افزارها امکان مدیریت موجودی را نیز به ‌راحتی خواهید داشت.

بهترین نرم افزار حسابداری شرکتی

در این بخش از بررسی تفاوت‌های بهترین نرم‌ افزارهای حسابداری قصد داریم تا به چند مورد از بهترین نرم‌افزارهای حسابداری شرکتی اشاره کنیم. همان‌طورکه در بخش قبل نیز گفته شد، نرم‌افزار حسابداری شرکتی دارای ساختار پیچیده‌ تری بوده و برای کسب ‌و کارهای گسترده‌تر مورد استفاده قرار می‌ گیرند. اگر شما نیز برای حسابداری شرکتی به یک نرم‌افزار کاربردی نیاز دارید، بد نیست تا با برنامه‌ های زیر آشنا شوید. بهترین نرم ‌افزارها برای حسابداری شرکتی عبارتند از:

  •       نرم ‌افزار حسابداری شرکتی سپیدار
  •       نرم ‌افزار حسابداری فرداد
  •       نرم ‌افزار حسابداری هلو
  •       نرم ‌افزار حسابداری پیوست
  •       نرم ‌افزار تدبیر
  •       نرم ‌افزار پارمیس
  •       نرم‌افزار حسابداری شرکتی قیاس
  •       نرم ‌افزار حسابداری شرکتی شایگان
  •       نرم ‌افزار حسابداری آرین سیستم

هر یک از این نرم ‌افزارها ویژگی‌ها و امکانات مختص به خود را دارند و شما می‌توانید با بررسی دقیق‌تر آن‌ ها و هر یک را جهت حسابدار و حسابداری مجموعه خود مورد انتخاب قرار دهید.

جمع ‌بندی

 در این مطلب به بررسی تفاوت ‌های نرم‌افزارهای حسابداری پرداختیم. به ‌طور کلی نرم‌افزارها یا حسابداری در دو نوع شرکتی و فروشگاهی موجود بوده و  هر ۱ ویژگی‌های مختص به خود را  دارند. نرم‌افزارهای شرکتی دارای ساختار پیچیده‌تری بود اما درعین‌حال امکانات امکانات ویژه‌ای را در اختیار کاربر قرار می ‌دهند. نرم ‌افزارهای حسابداری فروشگاهی نیز را به رابط کاربری ساده ‌تری داشته و می‌توان برای کسب‌وکارهای نسبتاً کوچک و نوپا از آن‌ ها استفاده کرد. همچنین نرم‌افزارهای فروسگاهی  پیچیدگی چندانی نداشته و می ‌توان با استفاده از آن ‌ها مدیریت موجودی را نیز به ‌راحتی انجام داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *