مدیریت پیش دبستانی اغلب در دو بخش مدیریت فنی و مدیریت اصلی یا موسس مهد انجام می گیرد. با استفاده از مهارت های مدیریتی این دو حیطه شغلی امور یک پیش دبستانی به خوبی اداره می شود. برای مقایسه مهارت مدیر مهد کودک و مهارت مدیران مدارس باید به فاکتورهای متعددی دقت داشته باشید. به علاوه مدیران مهدکودک ها با مدیران فنی مدارس آموزش و پرورش تفاوت های بسیاری دارند. محیط اغلب پیش دبستانی ها بسیار منعطف و شاد اداره می شود و این ویژگی ها با رسمیت فضای مدارس در تضاد است. به همین خاطر شرایط مدیریت در هر یک از این مراکز آموزشی متفاوت خواهد بود. در مقایسه مهارت مدیر پیش دبستانی و مدیر مدرسه به نتایج مهمی دست پیدا می کنید که به اداره هر چه بهتر یک مرکز آموزشی کمک می کند. با ما همراه باشید.
تفاوت موقعیت شغلی و استخدامی و مهارت های نرم مدیرمهد کودک و مدارس آموزش پرورش
مدیریت یک مهدکودک وظایف بسیار مهمی را بر عهده دارد؛ این مدیران باید رده سنی بسیار پایین کودکان را هدایت کنند. بچه های پیش دبستانی نسبت به دانش آموزان مدرسه اغلب به کمک های بیشتری نیاز دارند و باید به صورت دائمی تحت نظر و مراقبت مدیران و مربیان قرار داشته باشند. به همین خاطر مسئولیت های یک مدیر پیش دبستانی بسیار بیشتر و حساس تر از مدیران مدارس خواهد بود.در خصوص مقایسه مهارت فنی مدیر مهد کودک و مهارت مدیران مدارس، جایگاه و موقعیت هر یک از این رده های شغلی نیز مورد ارزیابی قرار می گیرد. موقعیت شغلی استخدام مدیر مهدکودک در اصفهان به اندازه موقعیت و جایگاه مدیر مدرسه است و تفاوت کیفی بین این دو رده شغلی وجود ندارد. با این وجود مدیر پیش دبستانی باید مهارت های ارتباطی بیشتری برای جلب رضایت اولیا و جذب بیشتر نوآموزان داشته باشد. برای استفاده از شرایط استخدام هلدینگ رادمند باید حتما به تفاوت های این حیطه های شغلی دقت داشته باشید و این موارد را با هم ارزیابی کنید.
مهارت فنی مدیران مهد کودک
داشتن مهارت های کافی شرط استخدام مدیر پیش دبستانی اصفهان است. شما می توانید برخی از مهمترین مهارت های مدیران حرفه ای را در این بخش مشاهده کنید:
مهارت های ارتباطی قوی
برقراری ارتباط قوی یک شرط اساسی برای مدیران مهدکودک ها و مدارس است. این مهارت مهم در میان مدیران پیش دبستانی و مدارس مشترک بوده و همه باید از این شرایط برخوردار باشند. مدیران مراکز آموزشی گاها با نهادهای مرتبط و سازمان های ذی ربط نیز در ارتباط خواهند بود و باید شرایط جلب رضایت نهادهای بالاتر را داشته باشند.
مهارت های حل مسئله مدیران پیش دبستانی
یکی از ضروریات مدیران پیش دبستانی ها، مهارت حل مسئله و بحران های پیش رو است! در فضای یک پیش دبستانی احتمال بروز حوادث غیر مترقبه بسیار بیشتر از مدارس و آموزشگاه های مقاطع بالاتر است. در شرایطی که یک کودک فریاد می زند و بهانه مادرش را می گیرد، همزمان اولیای کودکان به پیش دبستانی مراجعه می کنند و مربیان قادر به اداره برخی امور نیستند حل مسئله کار بسیار دشواری خواهد بود! در این وضعیت نیاز به حضور یک مدیر باتجربه و حرفه ای احساس می شود که به صورت همزمان چند مسئله را مدیریت کرده و از عهده اداره امور بر بیاید.
مهارت های برنامه ریزی امور آموزشی
مهمترین تفاوت مهارت مدیر مهد کودک و مهارت مدیران مدارس به نحوه آموزش و انتقال اطلاعات در این پایه تحصیلی مربوط می شود. کودکان پیش دبستانی اغلب آمادگی ذهنی، جسمی و… را برای دریافت آموزش های مورد نیاز ندارند. این آموزش ها در سنین پیش دبستانی به کودکان ارائه شده و آمادگی لازم برای کسب مهارت در آن ها ایجاد خواهد شد. به همین دلیل کودکانی که پیش دبستانی نرفته اند عملکرد ضعیف تری در مدرسه دارند.
یک مدیر حرفه ای باید شرایط آموزش و پرورش کودکان را به گونه ای ایجاد کند که کیفیت آموزش و انتقال اطلاعات همواره حفظ شود. در عین حال این آموزش ها باید به همراه بازی و فعالیت های شاد و جسمانی ارائه شوند. در مقایسه مهارت مدیر مهد کودک و مهارت مدیران مدارس، داشتن مهارت های آموزشی مخصوص برای مدیران مهدکودک ها همواره چالش های بیشتری به دنبال دارد.
مهارت ایجاد نظم در محیط پیش دبستانی
شاید برقراری نظم در یک محیط شلوغ و پرتکاپو مانند مهدکودک به نظر غیرممکن بیاید! اما یک مدیر حرفه ای در عین حال که به فکر ایجاد محیطی شاد و پرهیاهو برای کودکان است، باید به برقراری نظم هم دقت داشته باشد. در مقایسه مهارت مدیر پیش دبستانی و مدیر مدرسه متوجه شدیم که برخی از وظایف این مدیران با هم یکسان است؛ اما اجرای این مسئولیت ها در محیط پیش دبستانی بسیار دشوارتر از محیط مدرسه خواهد بود. به همین سبب مدیران پیش دبستانی ها باید حتما توانایی های آموزشی، انضباطی و ارتباطی قوی تری داشته باشند.
بیشتر بخوانید: ویژگی های مدیر موفق پیش دبستانی
مهارت فنی مدیران مدارس
در خصوص مقایسه مهارت مدیر مهد کودک و مهارت مدیران مدارس باید به وظایف مدیران مدارس و مهارت های مورد نیاز آن ها نیز دقت داشته باشید. برخی از مهمترین مهارت های مدیر یک مدرسه ابتدایی دخترانه یا پسرانه به شرح زیر هستند:
مهارت های سازمانی
یکی از مهمترین شرایط مدیران مدارس، داشتن مهارت های سازمانی است. یک مدیر مدرسه باید بیشتر از مدیران پیش دبستانی ها با مراکز و نهادهای آموزشی مرتبط ارتباط داشته باشد. فعالیت های مدارس حساسیت بیشتری دارند و دائما تحت نظارت نهادهای رسمی مانند آموزش و پرورش هستند. مدیر یک مدرسه در قدم اول باید برای جلب رضایت مسئولین سازمان ها تلاش کند.
البته این قبیل وظایف در خصوص مدیران پیش دبستانی ها نیز مورد توجه قرار می گیرد. اما حساسیت موضوعی آن در رابطه با مدارس بیشتر است. اما به طور کلی یکی از شرایط استخدام مدیر پیش دبستانی اصفهان داشتن مهارت های سازمانی و آشنایی با امور اداری است.
مهارت های تربیتی
یک تفاوت مهارت مدیر پیش دبستانی و مدیر مدرسه به نوع برخورد با دانش آموزان در مقاطع پیش دبستانی و دبستان مربوط می شود. در محیط پیش دبستانی رفتار پرسنل با کودک بسیار دوستانه و صمیمانه است. کودکان در این سنین به محبت بیشتری نیاز دارند. اما با ورود به دوره دبستان و حضور در کلاس های درس مدرسه، برنامه ریزی های سختگیرانه تری برای رسیدگی به امور تربیتی دانش آموزان در نظر گرفته می شود. یک مدیر مدرسه باید مهارت های تربیت اصولی دانش آموزان را در این سنین داشته باشد. ایجاد نظم در رفتار و اخلاق دانش آموزان تا حد قابل توجهی به مهارت های مدیر مدرسه مربوط می شود.
مهارت های مدیریتی بخش پرسنل
در مقایسه مهارت مدیر پیش دبستانی و مدیر مدرسه تفاوت هایی در خصوص وظایف مدیر پیش دبستانی و مدرسه برای رسیدگی به کادر پرسنل مرکز آموزشی احساس می شود. یک مدیر مدرسه مسئولیت های بیشتری برای هماهنگی معلمین و پرسنل اداری دارد. به علاوه تعداد پرسنل مدارس اغلب بیشتر از مهدکودک ها است و این وظیفه در مدارس پررنگ تر خواهد بود. یک مدیر حرفه ای باید همه بخش ها و کلاس های مدرسه را با هم هماهنگ کند.
نتیجه گیری
در این بخش در رابطه با مقایسه مهارت مدیر پیش دبستانی و مدیر مدرسه نکاتی را بررسی کردیم. هر یک از این رده بندی های شغلی وظایف خاصی را بر عهده دارند و حضور آن ها برای اداره بهتر امور یک مرکز آموزشی اهمیت دارد. به علاوه داشتن مهارت های کافی برای هر یک از این مشاغل اهمیت زیادی خواهد داشت. در بخش هایی از این مطلب به مهارت های فنی یک مدیر مدرسه و یک مدیر مهدکودک پرداختیم. اگر نگاهی به این موارد بیندازید به خوبی می توانید تفاوت شرایط شغلی مدیران پیش دبستانی ها و مدارس را درک کنید.